Thuis of buiten de deur?

Heb je jouw huis al in kerstsferen gebracht? Staan de boom en de kaarsen en hangt de mistletoe?  Of staat je agenda vol met afspraken buiten de deur? In dat laatste geval zou je eens kunnen bedenken of je nog wel op je plek zit. Is jouw woning nog wel echt thuis? Of ben je echt liever ergens anders?

  1. TIME FLIES WHEN YOU’RE HAVING FUN

Dit jaar ga je het echt anders doen. Je hebt je voorgenomen om eens flink uit te pakken. Je koopt een grote kerstboom, een set nieuwe ballen en een paar bussen nepsneeuw. Je hebt de mooiste ideeen, maar op de een of andere manier krijg je het niet rond in je woonkamer. Op 24 december in de middag staat de boom nog steeds, ingerold in zijn witte gaasje, op je balkon. Je had er gewoon geen tijd voor deze weken. Vanavond zit je bij vrienden, morgen bij je ouders. Laat maar zitten denk je en ruimte de ballen weer op. Volgend jaar is het weer kerst. De boom eindigt 3 maanden later bruin en kaal op de vuilstort. Een goede reden om je auto weer eens te stofzuigen.

  1. MI CASA NO ES MI CASA

Super gezellig en altijd weer een feest om naar uit te kijken die traditionele kerstavond met je vriendengroep. Er word uitgebreid gekookt, veel gedronken en nog veel meer gelachen. In de afgelopen twaalf jaar heb je ze echter nog nooit bij thuis uitgenodigd. Iedereen is inmiddels al twee keer aan de beurt geweest, maar jouw deur blijft angstvallig gesloten. Vreemd genoeg is er ook niemand die er iets van zegt. Is het misschien niet zo gezellig bij jou of ligt het toch aan je kookkunsten?

  1. EVEN CHECKEN OF HET KAN HOOR

Jij bent niet zo van het stilzitten, je bent liever aan de slag. De gemiddelde week ziet er een beetje als volgt uit: maandag werken tot 6, eten op de club en dan twee uur tennissen – dinsdag werken tot 4, naar je moeder, koken en direct even wat schoonmaken – woensdag vrij, uitslapen tot 12, op de fiets en lunchen met vrienden en dat loopt meestal uit tot laat in de avond – donderdag werken tot 6, broodje in de stad en door naar de fitness – vrijdag koopavond en daarna de kroeg in – zaterdag werken tot 5, uit eten met collega’s en de kroeg in – zondag uitbrakken, heel soms thuis. Als mensen vragen of ze met je kunnen afspreken, dan combineer je het meestal met je afspraken in de stad. Lekker makkelijk, als het lukt tenminste.

 

  1. WE HEBBEN GEBOEKT HOOR

Er komt weer een vakantperiode aan. Waar ga je dit keer heen of werk je toch door voor de extra centen? Nu je er zo over nadenkt ben je eigenlijk elke vakantieperiode wel onder de pannen, maar niet onder die van je eigen huis. Thuis op de bank klinkt op een of andere manier gewoon niet aantrekkelijk. Vreemd eigenlijk, want vroeger bracht je hele avonden door op de bank met een boek, chips en een fles wijn. De afgelopen jaren hebben jullie meer reizen gemaakt dan ooit. Ver weg, maar ook veel weekendtrips in nederland. Hup de oude retro caravan achter de wagen en rijden. Dat buitenleven is toch fantastisch?

  1. FUNDA IS HET NIEUWE FACEBOOK

Op je werk, in de trein en zelfs aan tafel met je partner of met vrienden ben je continu Funda aan het afstruinen. Je komt steeds weer met pareltjes van huizen op de proppen en deelt ze voor het gemak ook alvast in. Je werkt plattegronden uit en belt makelaars voor een afspraak. De ene keer word je verliefd op een statig herenhuis in Brabant, de volgende dag zie je een prachtig boerderijtje op de Veluwe. Je ziet jezelf al zitten met je kippen, je geitjes en je schuur voor de caravan. Misschien kun je zelfs wel starten met een B&B? Gisteren vond je een giga appartement in de hoofdstad met uitzicht op het IJ, dat is ook wel gaaf, toch?

  1. SORRY VOOR DE ROTZOOI HOOR

Je kunt het niet altijd voorkomen, soms nodigen mensen zichzelf gewoon bij je uit. Eens in de zoveel maanden is het weer zover en staat er iemand voor de deur met een fles of een bos bloemen. Op zich gezellig, maar moet dat nu hier? Bij binnenkomst verontschuldig je je voor de troep in de gang en de woonkamer, terwijl dat ontzettend meevalt en plof je snel in de hoek van de kamer. De rondleiding sla je standaard over en koken doe je altijd van te voren. Je wilt toch niet dat ze bij je in de keuken komen staan. Zo mooi is ie niet meer tenslotte.

  1. DAT IS TOCH NIET NORMAAL

Je ergert je steeds vaker aan je directe omgeving. De buren aan de linkerkant die onophoudelijk tegen elkaar gillen, de hond van een paar huizen verder die om de paar minuten aanslaat en de ratelende karrewieltjes bij het laden en lossen bij de plaatselijke supermarkt op woensdagochtend om 7 uur. En eigenlijk begint het al als je thuis komt. Er staan altijd wel een paar auto’s die anderhalve parkeerplaats in nemen. Kan er nou niemand meer normaal parkeren? Het is sowieso verschrikkelijk met de normen en waarden. Bij de ondergrondse vuilstort staan standaard stapels vuil naast de bak en de straat is bezaaid met sigarettenpeuken. Tijd voor wat anders.

  1. WAAR ETEN WE DEZE KERST?

Samen met je partner plan je Tweede Kerstdag altijd een etentje buiten de deur. Lekker jezelf laten verwennen en geen last van de afwas. Het is doorgaans geen goedkope aangelegenheid, maar het bevalt. En hoewel je ook wel eens terugdenkt aan de kerstavonden thuis met kalkoen of stoofvlees, is dit inmiddels een traditie die je niet zo makkelijk meer loslaat. Anders zit je ook maar zo met z’n tweeen thuis.

Herken jij je in een van bovenstaande situaties? Dan is het wellicht tijd om eens vrijblijvend contact met ons op te nemen. Samen zorgen we er dan voor dat je volgend jaar weer een merry christmas hebt in je eigen huis.