Nieuwbouw kopen

Heb je interesse in een nieuwbouwwoning? Begrijpelijk, want nieuwbouw heeft zo zijn voordelen. De woning voldoet aan de modernste eisen op het gebied van comfort, duurzaamheid en milieu. Je hebt in het begin nauwelijks onderhoudskosten en vaak kan je nog meedenken over de indeling van de woning. Een goede keus dus!

Maar hoe maak je de juiste keuze? Wat is er nu op de markt? En welke nieuwbouwprojecten zijn er in de toekomst nog meer te verwachten? Wil je écht goed op de hoogte zijn en wil je je goed oriënteren op de markt? Maak dan een afspraak met de specialist of schrijf je vrijblijvend in.

Wonen begint bij Sopar. Zo wordt je aankoop écht een succes!

Zoek jij een nieuwbouwwoning in Purmerend en/of omgeving?

Sopar is een toonaangevende nieuwbouwmakelaar in Purmerend en de regio Waterland. Onze gespecialiseerde afdeling Nieuwbouw heeft veel contacten met projectontwikkelaars en is daardoor al vroeg op de hoogte van toekomstige nieuwbouwprojecten. Al sinds 1975 hebben wij vele potentiële kopers begeleid naar hun nieuwbouwstek in Purmerend of een van de naburige dorpen. Ben jij de volgende?

Stap voor stap naar jouw nieuwbouwwoning

Als je Sopar inschakelt, kan je rekenen op de jarenlange ervaring en expertise van onze makelaars. Wij helpen je bij het vinden van jouw droomwoning, en ondersteunen je bij elke stap in het aankoopproces. Die stappen zien er zo uit:

Stap 1: schrijf je in!

Jij moet zelf de allereerste stap doen op weg naar jouw nieuwbouwhuis: schrijf je bij ons in!  Wij registreren je dan als belangstellende voor nieuwbouwwoningen en sturen je vanaf dat moment geregeld informatie over alle toekomstige nieuwbouwprojecten.

Tussenstap: oriënterend gesprek

Wil je graag eerst wat meer algemene informatie over bijvoorbeeld ons kantoor, onze werkwijze, of over het aanbod van nieuwbouwprojecten in deze regio? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. Als je dat wilt, kijken we daarbij ook meteen naar je financiële mogelijkheden: heb je een huis te verkopen, dan kunnen we vrijblijvend de waarde bepalen. Dit vormt in de praktijk immers een belangrijke inbreng voor je nieuwe droomhuis. Ook vertellen onze hypotheekadviseurs je graag alles over de verschillende soorten hypotheek en bijbehorende maandlasten. Gezien de huidige lage rente, is er met minder hoge maandlasten vaak meer mogelijk dan je denkt!

Stap 2: Beoordeling van de bouwtekeningen en contractstukken van jouw droomhuis

Je hebt de nieuwbouwwoning van jouw dromen gevonden! Althans, je hebt alleen de bouwtekeningen gezien. Het vergt veel verbeeldingskracht én ervaring om dan te kunnen beoordelen of de woning echt bij jou past. En wat komt er allemaal bij het kopen van nieuwbouw kijken? Gelukkig kan je bouwen op de expertise van onze makelaars. Zij kijken met een deskundige en kritische blik naar de brochure, de tekeningen, het bestek en contractstukken maar ook de locatie van de kavel en de ligging van de woning. Courantheid voor de toekomst kun je kopen.

Stap 3: Advies over financiering

We zijn het eens: de woning in de brochure is precies wat je zoekt! Nu is het zaak om te checken of het ook financieel haalbaar is. Bij nieuwbouw moet je rekening houden met dubbele lasten, omdat je al tijdens de bouw delen van de koopsom moet betalen. Deze extra rentekosten brengen we graag voor je in kaart. Daarbij kijken we ook – als dat nog niet is gebeurd – naar de waarde van je eventueel te verkopen huis en geven we je desgewenst hypotheekadvies . Zo weet je zeker dat je niet voor nare financiële verrassingen komt te staan.

Stap 4: je droomhuis kan gebouwd worden!

Het is zover: niets staat de bouw van je droomhuis meer in de weg! Maar ook dan blijven we je ondersteunen om dit vervolgtraject in goede banen te leiden. We helpen je bij het afsluiten van de koop-/aannemingsovereenkomst en zorgen dat deze juridisch in orde is. Tijdens de bouw kijken we met je mee en geven we waar nodig advies. Zo zorgen we er samen voor dat jouw nieuwbouwwoning ook echt het huis van je dromen is.

Kopen, verkopen, verhuur of hypotheek?

Sopar is een full-servicemakelaar. In welke fase je ook verkeert: het is altijd goed om te weten waar je staat en wat je kunt. Geheel vrijblijvend! Ook voor verkoop, verhuur, of een nieuwe hypotheek kan je bij ons terecht.

Meer weten? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken? Bel 0299-420097.
We helpen je graag verder!