Profiteer van de voordelen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 🏡

Ben je van plan een huis te kopen en valt de aankoopprijs van je nieuwe woning onder de €435.000? Dan is het verstandig om te overwegen om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Dit biedt niet alleen financiële bescherming, maar kan je ook aanzienlijke financiële voordelen opleveren. In deze blog bespreken we waarom NHG een slimme keuze kan zijn bij het financieren van je nieuwe woning.

1. Lagere rente, lagere maandlasten

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van NHG is het potentieel voor een lagere rente op je hypotheek. Als je meer dan 60% van de waarde van je woning leent, kom je doorgaans in aanmerking voor een lagere hypotheekrente met NHG. Dit betekent dat je maandelijkse hypotheeklasten lager zullen zijn, waardoor je meer financiële ademruimte hebt.

Bovendien biedt NHG de mogelijkheid om de hypotheekrente voor minimaal 10 jaar vast te zetten. Dit kan betekenen dat je met de lagere NHG-rente meer kunt lenen dan wanneer je geen NHG hebt. Het rentevoordeel kan zelfs oplopen tot 1%, afhankelijk van de renteopslag die je bank hanteert. Als je bijvoorbeeld een hypotheek van 100% van de woningwaarde wilt met een rentevaste periode van 10 jaar, ligt de NHG-rente gemiddeld 0,5% lager. Bij 80% van de waarde van de woning bedraagt het voordeel gemiddeld 0,25%. Dit rentevoordeel blijft gedurende de hele looptijd behouden, wat uiteindelijk kan resulteren in besparingen van duizenden tot tienduizenden euro’s.

2. Beperking van financiële risico’s

Een ander belangrijk aspect van de Nationale Hypotheek Garantie is de beperking van financiële risico’s bij het kopen van een woning. Als je onverhoopt niet meer in staat bent om de maandelijkse hypotheeklasten te betalen, werkt NHG samen met jou en je geldverstrekker om oplossingen te vinden. NHG staat zelfs garant voor de terugbetaling van je hypotheek aan de bank, waardoor je gemoedsrust hebt in onzekere tijden. In sommige gevallen kan NHG zelfs een restschuld kwijtschelden bij gedwongen verkoop van je woning, wat een enorme opluchting kan zijn.

3. Restschuld meefinancieren bij verhuizing

Heb je al een woning met Nationale Hypotheek Garantie en overweeg je te verhuizen, maar blijft er een restschuld over? Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om deze restschuld mee te financieren. Het totale bedrag, inclusief de restschuld en nieuwe hypotheek, mag echter niet boven de maximale NHG-grens van € 435.000 uitkomen, of € 376.300 als je energiebesparende maatregelen hebt genomen. Uiteindelijk is het de geldverstrekker die beslist of de restschuld bij een verhuizing meegefinancierd kan worden.

Plan een vrijblijvend hypotheekgesprek!

Kortom, Nationale Hypotheek Garantie biedt niet alleen financiële bescherming, maar kan ook aanzienlijke financiële voordelen met zich meebrengen. Het kan je helpen om je nieuwe woning te financieren met lagere maandelijkse lasten en biedt zekerheid in geval van onverwachte financiële uitdagingen. Overweeg NHG bij het kopen van je huis en profiteer van de voordelen die het te bieden heeft. Het kan een verstandige stap zijn om je financiële toekomst veilig te stellen. Wil je meer weten over de NHG grens en de voordelen hiervan? Plan dan een vrijblijvend hypotheekgesprek bij ons op kantoor.