Een bezichtiging gepland? Wij geven je 7 tips!

Een huis bezichtigen is vaak best spannend. Door je enthousiasme kun je onbedoeld, eenvoudig wat belangrijke zaken overslaan. Job, makelaar bij Sopar, ziet te vaak dat men zich druk maakt om details zoals kleuren, de keukenkastjes of een wc-bril. En hoewel die natuurlijk invloed hebben op het gevoel, zijn die zaken later eenvoudig aan te pakken. Ons advies: let vooral goed op de basiswaarden. Wij geven enkele tips die je niet vaak hoort!1. Check van te voren het bestemmingsplan. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

2. Maak foto’s of een video tijdens de bezichtiging. Zo kun je thuis nog even rustig terugkijken.  Vraag wel even aan de verkoper of dit mag.

3. Stel een paar kritische vragen aan de verkoper over de buren en de sfeer in de buurt.

4. Kijk goed naar zaken als de waterdruk, de souplesse van deuren en ramen en naar de verlichting. Als deze dingen niet optimaal functioneren, worden het snel irritaties.

5. Kijk goed naar bergruimte en logistiek gemak bij het verhuizen, de dagelijkse boodschappen en het plaatsen van fietsen, scooters en schoenen.

6. Let op het uitzicht vanuit het huis. Word je blij van de omgeving of is het huis het mooiste item in de buurt?

7. Loop, fiets en rijd voor en na de bezichtiging een rondje door de buurt! En doe dat op verschillende dagen en tijdstippen. Zo leer je directe omgeving echt kennen. Start eens ’s ochtends vroeg om half 7 en eindig eens rond middernacht.