10 voordelen van een nieuwbouwhuis kopen

Zoek je een nieuw huis, dan begint de zoektocht meestal op Funda. Maar heb je wel eens nieuwbouw overwogen? In de regio Purmerend verkoopt Sopar geregeld nieuwbouwprojecten. We merken dat belangstellenden vaak positief verrast zijn door alle voordelen die een nieuwbouwwoning biedt. Met plezier zetten we de 10 voordelen voor je op een rij.

  • Meestal moet de eerste paal nog de grond in gaan op het moment dat jij het huis koopt. Het grote voordeel daarvan is dat je tijdens de bouw allerlei aanpassingen kunt laten doen. Denk hierbij aan een uitbouw, dakkapel of een andere indeling. Maar ook de plekken waar je elektra wilt, kun je laten verleggen, zodat je niet meer met verlengsnoeren hoeft te werken. Wat er allemaal mogelijk is, verschilt iets per nieuwbouwplan, maar feit is wel dat je een nieuwbouwhuis veel meer naar je eigen hand kunt zetten dan een bestaande woning.
  • Eindelijk die droomkeuken! Het kan in een nieuwbouwhuis en datzelfde geldt voor de badkamer, vloeren en wanden. Alles is fris, nieuw en helemaal naar jouw smaak.
  • Een nieuwbouwhuis is zuinig. Vaak veel zuiniger dan een bestaande woning. Door de hedendaagse bouwtechnieken en uitstekende isolatie gaat er niet onnodig warmte verloren en hoef je in de zomer ook veel minder te koelen. Alle huizen hebben tegenwoordig ook zonnepanelen, waardoor je een groot deel van je energiebehoefte zelf opwekt. Dit ga je echt in je energierekening terugzien.
  • Duurzaamheid is een thema dat niet meer weg te denken is uit deze maatschappij. Een nieuwbouwhuis past volledig in deze ‘trend’. Een nieuwbouwhuis wordt gebouwd met duurzame materialen en door de energiezuinige maatregelen ‘verbruikt’ een nieuwbouwhuis veel minder energie.
  • Koop je nieuwbouw, dan ben je klaar voor de toekomst. De huizen in nieuwbouwprojecten worden tegenwoordig allemaal gasloos gebouwd.
  • Als je een nieuwbouwhuis koopt, is er een goede kans dat de woning een EPC van nul heeft of dat het een Nul-Op-De-Meter-Woning is. In die gevallen zijn de financieringsmogelijkheden ruimer.
  • Nieuwbouw staat synoniem voor comfort. Vaak is er in een nieuwbouwhuis vloerverwarming en van tocht is geen sprake. Het uitgebalanceerde ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je huis altijd goed is geventileerd.
  • Hoe fijn is het als je je buren niet of nauwelijks hoort en als het geluid van de straat op straat blijft. Bij een nieuwbouwhuis is de isolatie zo goed dat je veel minder omgevingsgeluid in huis ervaart.
  • Het leuke van een nieuwbouwhuis is dat je buren er op hetzelfde moment komen wonen. Het schept een band als je je in dezelfde fase bevindt. Kinderen maken in no-time vriendjes, want iedereen is nog nieuw.
  • Het laatste voordeel is de bouwtijd. Een periode waarin je toeleeft naar de nieuwe stap in je leven. Misschien wil je nog wat sparen of je gebruikt de tijd om je oude huis te verkopen. Ook kun je op je gemak alles voor je nieuwe huis uit gaan zoeken. De ervaring van onze Sopar nieuwbouwmakelaars is dat kopers dit een superleuk en spannend proces vinden, waarin de tijd vliegt.

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd welke nieuwbouwprojecten Sopar verkoopt? Klik dan even hier. Of bel ons, zodat we je als belangstellende op de lijst kunnen zetten voor nieuwe projecten. Je kunt ook bij ‘Contact’ je gegevens achterlaten. Laat ons je helpen je woondromen waar te maken.