Wat verandert er in 2024? 🏡

Wat verandert er in 2024?🏡

Als toonaangevende makelaar met een sterke focus op kernwaarden en Unique Selling Points (USP’s), willen we graag de nieuwste ontwikkelingen in de woningmarkt in 2024 met je delen. We streven altijd naar een warme en betrokken toon in onze communicatie, vergelijkbaar met een vriendelijke handdruk. Onze boodschappen zijn resultaatgericht en spreken in termen van doelen, prestaties en succes. Laten we eens kijken naar enkele opmerkelijke veranderingen die zich in het komende jaar zullen voordoen.

Bovengrens NHG stijgt naar € 435.000

Goed nieuws voor huizenkopers met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). In 2024 wordt de grens verhoogd naar € 435.000 (€ 461.100 met energiebesparende voorzieningen). Dit betekent dat NHG toegankelijk blijft voor een bredere groep kopers, wat zeker een positieve ontwikkeling is voor degenen die op zoek zijn naar een veilige hypotheekoptie.

Betaalbaarheidsgrens verhoogd naar € 390.000

Een andere welkome verandering is de verhoging van de betaalbaarheidsgrens naar € 390.000. Dit maakt meer projecten binnen bereik voor aspirant-kopers. Als makelaar met een sterke focus op resultaten, zijn we enthousiast over deze stap in de richting van betaalbaardere woningen voor een bredere doelgroep.

Onveranderd tarief overdrachtsbelasting en startersvrijstelling

Goed nieuws voor jonge kopers is dat het tarief voor de overdrachtsbelasting in 2024 onveranderd blijft, inclusief de startersvrijstelling. Dit is een kans voor starters om hun eerste woning te kopen zonder extra financiële lasten.

Verhoging woningwaardegrens naar € 510.000

Een belangrijke wijziging voor starters is de verhoging van de woningwaardegrens naar € 510.000. Als je budget tussen € 440.000 en € 510.000 ligt, kan het de moeite waard zijn om in 2024 te kopen en 2% overdrachtsbelasting te besparen. Dit is een kans die niet over het hoofd gezien mag worden.

Afschaffing jubelton en verlaging eigen bijdrage huurtoeslag

In 2024 verdwijnt de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning, maar de eenmalige verhoogde vrijstelling voor kinderen blijft bestaan. Daarnaast wordt de eigen bijdrage voor huurtoeslag verlaagd om armoede te verminderen. Deze veranderingen kunnen impact hebben op de financiële planning van huiseigenaren en huurders.

Woz-beschikkingen: Veranderingen in bezwaarprocedures

Tot slot, er zijn veranderingen in de behandeling van bezwaarprocedures met betrekking tot de Woz-beschikkingen. Dit zijn belangrijke punten om in gedachten te houden, vooral als je bezig bent met vastgoedtransacties.

Heb je vragen of wil je advies over hoe deze wijzigingen jou kunnen beïnvloeden? Onze makelaardij staat altijd voor je klaar om je te helpen en deskundig advies te geven. We blijven toegewijd aan onze kernwaarden en streven naar het behalen van de beste resultaten voor onze gewaardeerde klanten. Samen gaan we op weg naar een succesvol 2024 in de vastgoedmarkt! ✅