Aankopen met een aankoopmakelaar

Je staat voor de waarschijnlijk grootste aankoop van je leven: een eigen huis. En of dit nu je eerste woning of al je tweede of derde thuis wordt, het blijft een spannend avontuur. Op emotioneel, maar zeker ook op financieel vlak. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen: Sopar makelaars geeft je graag deskundig advies en helpt je bij het aankoopproces. Vanaf de inventarisatie van jouw woonwensen totdat je de sleutels van je nieuwe droomhuis ontvangt. Samen met jou gaan we het avontuur aan!

Zoek je een woning in Purmerend en/of omgeving?

De aankoopmakelaars van Sopar kennen de stad op hun duimpje en weten wat er speelt in de regio. Daardoor zijn wij vaak als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod en nieuwbouwprojecten. We hebben een scherp beeld van de marktwaarde van jouw toekomstige woning. Zo kunnen we voor jou de beste deal sluiten.

Een aankoopmakelaar? Stap voor stap naar je droomhuis

Schakel je Sopar makelaars in, dan doorlopen we samen met jou alle stappen in het aankoopproces. Hier nemen we je alvast mee, stap voor stap:

Stap 1: jouw wensen in kaart

We beginnen elke zoektocht met héél goed luisteren – naar jou. Waarom wil je verhuizen? Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Waar wil je wonen en hoe groot moet de woning zijn? Pas als we al jouw woonwensen in kaart hebben gebracht, kunnen we tot de ideale match komen.

Daarnaast kijken we naar het financiële plaatje: wat kan en mag jouw droomhuis kosten? Op basis van jouw mogelijkheden en wensen bepalen we de richtprijs voor onze zoektocht. Wil je graag eerst inzicht krijgen in de hypotheekopties, dan helpen onze hypotheekadviseurs je graag verder.

Zijn al jouw wensen, eisen en prioriteiten in kaart gebracht? Dan zetten we die in ons Match Systeem Copaan. Dit slimme online zoeksysteem helpt ons om snel en efficiënt voor jou dé ideale woningmatch te maken.

Stap 2: de zoektocht is begonnen

Dankzij ons Match Systeem Copaan en ons grote lokale netwerk vinden wij snel nieuw woningaanbod, zelfs nog voordat dit op Funda staat. Daardoor kunnen we vaak regelen dat jij de gevonden woning als een van de eersten kan bezichtigen. En een ander er dus niet vlak voor je neus met jouw favoriete huis vandoor gaat!

Tijdens het hele zoekproces heb je steeds te maken met dezelfde aankoopmakelaar van Sopar. Hij of zij gaat met elke bezichtiging met je mee en leert daardoor jouw wensen en prioriteiten steeds beter kennen. Jouw persoonlijke makelaar is altijd bereikbaar, ook buiten kantooruren.

Stap 3: jouw droomhuis is gevonden – of toch niet?

Dan is het zover: jij hebt je ideale woning gevonden! Maar ook al was het voor jou liefde op het eerste gezicht, wij werpen er toch nog een deskundige en kritische blik op. We leggen de woning langs de lat van jouw wensen, eisen en financiële mogelijkheden. En we beoordelen de woning op de bouwkundige staat, verborgen gebreken en reële marktwaarde, zodat we er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt of voor nare verrassingen komt te staan. Ook kijken we naar andere (juridische) aspecten, zoals het bestaan van VVE-afspraken, erfpacht of een bestemmingsplan.

Hebben we een match, dan zetten we de volgende stap. Zijn we minder enthousiast, dan zeggen we je dat ook eerlijk. Want uiteindelijk willen we dat jij gelukkig bent met deze aankoop, nu en in de toekomst. Dáár zetten wij ons voor in.

Stap 4: onderhandelen op het scherpst van de snede

We zijn erover eens: dit is de match in heaven, maar niet tegen elke prijs. Nu komt het aan op de scherpe onderhandelingstechnieken van onze makelaars. Zij doen er alles aan om het maximale voordeel voor jou te halen: een goede prijs en gunstige leveringsvoorwaarden.

Stap 5: van koopakte tot sleutels

Hoera, er is een akkoord! Voordat de vlag uit kan, helpen we je bij de laatste zaken. Zo checken we de koopakte en begeleiden we je bij het regelen van een notaris en de woninginspectie. We houden contact en ondersteunen je bij de gehele afhandeling, totdat je die o zo gewenste sleutels in handen hebt!

Kopen, verkopen, verhuur of hypotheek?

Sopar is een full-servicemakelaar. In welke fase je ook verkeert: het is altijd goed om te weten waar je staat en wat je kunt. Geheel vrijblijvend! Ook voor verkoop, verhuur, of een nieuwe hypotheek kan je bij ons terecht.

Meer weten? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken? Bel 0299-420097.
We helpen je graag verder!