Verkocht

Retiropark 1

1448 GG
,
Purmerend

Vraagprijs:
€ 695.000,- k.k.

Terug

Beschrijving
Retiropark 1

———————ENGLISH TRANSLATION BELOW——————– Wat een ruimte en vrijheid heb je in deze prachtige, vrijstaand geschakelde woning met ruime tuin op het zuiden, met een 9 meter brede veranda (!) gelegen op een unieke plek met veel privacy. De woning met een leefruimte van maar liefst 177 m2 is met veel zorg en liefde gestyled, wat o.a. te zien is aan

———————ENGLISH TRANSLATION BELOW——————–
Wat een ruimte en vrijheid heb je in deze prachtige, vrijstaand geschakelde woning met ruime tuin op het zuiden, met een 9 meter brede veranda (!) gelegen op een unieke plek met veel privacy. De woning met een leefruimte van maar liefst 177 m2 is met veel zorg en liefde gestyled, wat o.a. te zien is aan de mooie hardhouten vloeren en de fraaie keuken. Het uitgebouwde huis heeft een royale, lichte, sfeervolle woonkamer met een houtgestookte (open)haard en drie royale, keurig afgewerkte slaapkamers. Daarnaast heeft het huis zowel voor als achter een dakkapel, veel bergruimte, eigentijds sanitair en is het uitstekend geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Spreekt dit bovenstaande je allemaal aan, maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging!

Over de ligging en de buurt:
Deze woning (2007) met vrij uitzicht is gelegen aan een rustige weg in een ruim opgezette nieuwbouwwijk in de kindvriendelijke buurt Tuindorp binnen kwadrant Europa. Je woont hier op ongeveer vijf minuten fietsen van het gezellige historische centrum van Purmerend, waar je tal van voorzieningen en uitgaansgelegenheden aantreft. Het hart, het centrum van de Weidevenne met twee supermarkten, een medisch centrum, restaurants, een treinstation en meer ligt eveneens op loopafstand van de woning (ongeveer 5 minuten fietsen). Hetzelfde geldt voor kinderopvang en diverse basisscholen. Voortgezet onderwijs is met de fiets uitstekend bereikbaar, en dat geldt ook voor de vele sportfaciliteiten van Purmerend.
De buurt Tuindorp heeft een dorpse uitstraling van vroeger, jaren dertig. Uiteraard in een eigentijdse uitvoering. De vele rode daken geven de omgeving een vriendelijke warme uitstraling. Deze buurt is nog echt ruim opgezet met veilige fiets- en wandelroutes. Diverse natuurgebieden: het Twiske, Hemmeland en Purmerbos zijn met de fiets goed bereikbaar.

De bushalte bevindt zich vrijwel voor de deur en naar treinstation Weidevenne fiets je in vijf minuten. Er zijn goede aansluitingen naar onder meer Zaandam, Amsterdam en Schiphol. Met de auto rijd je in een paar minuten naar de snelweg A7 richting Hoorn en, via de aansluitende A8 en de ring A10, richting Zaandam en Amsterdam.

Indeling van de woning:
Via de oprit langs de voortuin en het keukenraam bereik je de overkapping bij de voordeur met zijraam en de stenen geïsoleerde (fietsen) berging. De begane grond bestaat uit een ruime entree met meterkast en garderobe, een Villeroy & Boch zwevend toilet, een trapopgang naar de 1e verdieping en toegang tot de woonkamer en de open keuken. De sfeervolle woonkamer heeft een speelse indeling. De tuingerichte living met gesloten houthaard (Kalfire Heat Pure 71 – 5-10 kW) heeft aan de achterzijde twee raampartijen en twee paar openslaande deuren naar de ruime tuin. Dit zorgt voor een mooie lichtinval. Aan de voorzijde is de fraaie, uitstekend geoutilleerde (Eggersmann) keuken gesitueerd. De keuken bestaat uit een apparatenwand en een groot kookeiland met witte fronten en een zwarte omlijsting. Het kookeiland met zwart granieten werkblad heeft anderhalve spoelbak, een Quooker heet waterkraan, een vaatwasser (Miele), een 90 cm brede inductiekookplaat met vijf kookzones (Gaggenau) met daarboven een 90 cm brede afzuigkap (Miele) en veel kastruimte. De apparatenwand bestaat uit een grote (+/- 231 liter) koelkast met twee PerfectFresh zones (Miele), een stoomoven, een koffieapparaat, een combi magnetron (zichtlijn van Miele), een grote vriezer (+/- 156 liter) met 6 laden (Miele) en volop bergruimte. Naast de keuken is plaats voor een ruime eettafel. De keuken is voorzien van een breed raam met uitzicht op de voortuin. Op de vloer van de begane grond liggen massieve Merbau planken (2 cm dik en 18 cm breed). De raambekleding op de begane grond bestaat uit houten jaloezieën (Luxaflex, kleur: Burmese Teak, 50 mm breed) De muren en plafonds zijn strak afgewerkt.

Eerste verdieping

Via de dichte hardhouten Merbau trap bereik je de overloop van deze verdieping. Deze heeft een zijraam. Hier tref je twee zeer ruime, keurig afgewerkte slaapkamers aan met grote raampartijen en een badkamer met raam. Eén slaapkamer (oorspronkelijk twee slaapkamers) ligt aan de voorzijde en de tweede, met dakkapel, ligt aan de achterzijde, naast de badkamer. De ruime, eigentijdse badkamer is voorzien van een zwevend toilet, een ligbad, een wastafel (alle drie Villeroy & Boch), een spiegel met verlichting en een ruime inloopdouche. Alle, naar binnen openslaande, ramen op deze verdieping zijn voorzien van vaste rolhoren (Luxaflex). Op deze verdieping ligt dezelfde hardhouten massieve Merbau vloer als op de begane grond.

Tweede verdieping

Via de vaste hardhouten open Merbau trap bereik je de overloop van deze verdieping met daglicht via een zijraam en je vindt er een vlizotrap met toegang tot een bergvliering met verlichting. Hier bevinden zich twee kamers: de ruime derde slaapkamer met dakkapel en ruim uitzicht en de was- en thuiswerkkamer met de aansluitingen voor het witgoed en een groot dakvenster (Velux, 134 x 140). Er is op deze verdieping ook veel bergruimte achter de schotten. Er ligt laminaat met een Merbau-look op de vloer.

Tuin:
De woning heeft een deels groene, deels bestrate voortuin, voorzien van een border en leibomen. De ruime, deels bestrate, deels groene achtertuin (maximale diepte +/- 9.40 m) heeft een mooie hardhouten veranda (+/-9.00 breed en +/- 3.20 diep). Onder de overkapping een groot houten terras. Aan de veranda zijn twee Brustor (B127) zonneschermen (6 meter en 3 meter met een uitval 2.30 meter met handzender) bevestigd voor als het te warm wordt in deze heerlijke, op het zuiden gelegen, achtertuin. De beschutte tuin is voorzien van borders en nog een tweede terras. Er is ruimte genoeg voor een fijne loungeplek. Voor kinderen is het een veilige plek om te spelen, lekker op het gras. De tuin biedt veel privacy. Er staat een kleine houten berging zonder elektra en er is een achterom via een eigen af te sluiten toegangspoort.

Parkeren:
Je kunt parkeren op eigen terrein en rond de woning.

Kenmerken van de woning:
• Uitstekend onderhouden, hoogwaardig afgewerkte geschakelde hoekwoning met voortuin en diepe achtertuin met veranda
• Ruime, lichte, tuingerichte living en drie royale slaapkamers
• Aparte waskamer en keurig sanitair
• Prachtige, uitstekende geoutilleerde keuken met groot kookeiland
• Begane grond en eerste verdieping voorzien van een hardhouten massieve Merbauvloer van 2 cm dikte. Tevens massieve Merbau trap
• Twee dakkapellen en bergvliering
• Eigen oprit / eigen parkeerplaats op eigen terrein
• Voorzien van 14 LG zonnepanelen (liggend op het zuiden), met een SMA omvormer. Energielabel: A
• Prachtig gelegen in kindvriendelijke, ruim opgezette groene wijk met alle voorzieningen dichtbij, zoals supermarkt, kinderopvang en scholen
• Bushalte vrijwel voor de deur, naar treinstation Weidevenne fiets je in vijf minuten. Er zijn goede aansluitingen naar onder meer Zaandam, Amsterdam en Schiphol.
• Uitvalswegen goed bereikbaar
• Volle eigendom

———————ENGLISH TRANSLATION BELOW——————–
What a space and freedom you have in this beautiful, semi-detached corner house with spacious south-facing garden with a 9 meter porch (!), situated in a unique location with lots of privacy. The house with a living space of 177 m2 is styled with care and love, which is reflected in the beautiful hardwood floors and the beautiful kitchen. The extended house has a spacious, bright, cozy living room with wood fireplace and three spacious, nicely finished bedrooms. In addition, the house has both front and back a dormer, lots of storage space, neat contemporary plumbing and is well insulated and equipped with solar panels. Does all this appeal to you? Make an appointment for a viewing!

About the location and the neighbourhood:

This house (2007) with unobstructed views is located on a quiet road in a spacious newly built area in the child-friendly Europa neighbourhood of the much loved Weidevenne. The lively historic centre of Purmerend, where you will find numerous amenities and entertainment venues is only a 5 minute bike ride away. The same goes for the center of the Weidevenne with two supermarkets, restaurants, medical centre, a railway station and more. Childcare and (three!) primary schools are also within easy walking distance. Secondary education is easily accessible by bike, as are Purmerend’s many sports facilities.

You will love the red rooftiles of this and all the other houses in the surroundings. You will find a lot of thirties style houses like this one in this cozy neighbourhood where it is nice and safe to go hiking and cycling. In your spare time you can visit several parks within cycling distance. Twiske, Hemmeland and Purmerbos are all close by.

The bus stop is within crawling distance and one of Purmerend’s three train stations (Weidevenne) can be reached by bike in five minutes. There are good connections to Zaandam, Amsterdam and Schiphol, among other places. By car, you can drive in a few minutes to the A7 motorway towards Hoorn and, via the connecting A8 and A10 ring road, towards Zaandam and Amsterdam.

Layout of the house:
Through the driveway next to the front garden and the front of the house you first reach the covered front door with side window and after that the stone bicycle shed and storage. The spacious entrance with meter closet and wardrobe, neatly tiled toilet with floating toilet (Villeroy & Boch) and hand basin, staircase to the 1st floor and access to the living room and open kitchen. The bright, cozy living room has a playful layout. The garden-oriented living room with wood fire place (Kalfire) has two pairs of doors to the garden and two windows at the rear. This provides a beautiful incidence of light. At the front you will find the beautiful, well-equipped kitchen (Eggersmann) with white fronts and black frames. The kitchen has an impressive wall unit which is stocked with useful appliances: a very big fridge, a steam oven, a coffee machine, a combi microwave and a 6 drawer freezer (all Miele) and lots of storage space. The more than 3 meter long cooking island has a high-quality granite counter top and one and a half sink, a Quooker, a 90 cm induction cooker (Gaggenau) and a dishwasher (Miele) and, again, lots of storage space. There is also a 90 cm Miele stainless steel extractor hood. Near the kitchen there is room for a spacious dining table. The kitchen has a wide window with a view of the front garden. On the floor of the ground floor there are 18 cm wide solid Merbau planks of 2 cm thickness. The window dressing on the ground floor consists of wooden blinds (Luxaflex). The walls and ceilings are finished to a high standard.

First floor:
Through the closed hardwood Merbau staircase you reach the landing of this floor. This has a side window. Here you will find two very spacious, nicely finished bedrooms with large windows. One bedroom is on the front (originally two bedrooms) and the second, with dormer, is at the rear, next to the bathroom. The spacious, contemporary bathroom with window has a floating toilet, a bathtub, a sink (all Villeroy & Boch) with mirror and a walk in shower. All windows on this floor have roller screens (Luxaflex). The flooring consists of the same hardwood solid Merbau floor as on the ground floor.

Second floor:
Through the open staircase you reach the landing of this floor. Here daylight comes in through a side window and you will find a hatch with access to a storage attic. Furthermore, the spacious third bedroom with a view can be found here and the home office/laundry room with the connections for washer and dryer and a seriously big skylight (Velux, 134 x 140). The neatly finished bedroom is located at the front and has a dormer. On this floor you will also find a lot of storage space in both rooms behind the bulkheads. There is laminate with a Merbau look on the floor.

Garden:
The house has a partly green, partly paved front garden with a border and espaliers. The spacious, partly paved, partly green backyard is partially covered. On the 9 meter porch two awnings are attached (Brustor 6 meter and 3 meter). The sheltered, south faced, garden has borders and two terraces. There is enough room for a nice lounge area. For children it is a safe place to play even on grass. The garden offers a lot of privacy. There is a wooden shed without electricity and there is a back entrance.

Parking:
You can park on site and around the house.

Features of the house:
• Excellently maintained, high quality finished semi-detached corner house with front garden and deep back garden with roofing
• Spacious, bright, garden facing living room and three spacious bedrooms
• Separate laundry room and neat sanitary facilities
• Beautiful, well-equipped kitchen with spacious cooking island
• Ground floor and first floor are equipped with a solid wood Merbau floor of 2 cm thickness. Also a massive Merbau staircase
• Two dormers and storage attic
• Own driveway
• Equipped with 14 south facing solar panels (LG) . Energy label: A
• Beautifully situated in child friendly, spacious area with all amenities nearby, such as supermarket, childcare and schools
• Bus stop is almost on the doorstep, you can cycle to one of the three train stations in five minutes. There are good connections to Zaandam, Amsterdam and Schiphol, among others.
• Easy access to motorways
• Full ownership

Lees volledige beschrijving

Kenmerken

Liggingen
In woonwijk
Inhoud
684 m3
Woonoppervlakte
177 m2
Bouwjaar
2007
Energieklasse
A
Soort
Eengezinswoning
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Perceel
238 m2

Installatie

Soorten verwarming
Stadsverwarming

Heeft u interesse? Neem contact op met:

Erika Doezie

0299-420097

Deel via WhatsApp

Kaart

Voorzieningen

  • Supermarkten
  • Winkels
  • Restaurants
  • Scholen
  • Banken
  • Parkeergarages

Street View

Video

Zonnegrens

Plan een bezichtiging

×
×
×

Download brochure